synottip

PČ hokejā 1/4 fināli: Latvijai savā laukumā iespēja rakstīt vēsturi pret Zviedriju

PČ hokejā 1/4 fināli: Latvijai savā laukumā iespēja rakstīt vēsturi pret Zviedriju

Šī gada Pasaules čempionāts (PČ) hokejā tuvojas kulminācijai. Klāt ceturtdaļfināli un pirmo reizi kopš 2018. gada tajā spēlēs arī Latvijas izlase.

 

Latvijas izlase 23. maijā aizvadīja "izdzīvošanas" spēli pret Šveici, kurā bija jāizcīna vismaz neizšķirts jeb punkts, lai apsteigtu Slovākiju un iekļūtu ceturtdaļfinālā. Latvieši teju visu spēli atradās vadībā, tomēr trešā perioda izskaņā nonāca arī iedzinējos. Cerības uz medaļām gan izglāba kapteinis Kaspars Daugaviņš, gūstot vārtus piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Pagarinājumā piekto uzvaru pēc kārtas izlasei nodrošināja Rūdolfa Balcera precīzais metiens. Tas ļāva izlasei finišēt trešajā vietā B grupā, pat apsteidzot Čehiju. Ceturtdaļfinālā pretī stāsies ciets rieksts - Zviedrija.

 

Latvija turnīru iesāka ar smagu sakāvi pret Kanādu (0:6). Pēcāk minimāls zaudējums Slovākijai (1:2), kam sekoja piecu uzvaru sēriju - latvieši uzveica Čehiju, Norvēģiju, Slovēniju, Kazahstānu un arī Šveici, kurai šis bija vienīgais zaudējums grupu turnīrā. Šveicei gan nespēlēja pieci vadošie spēlētāji, kā arī vārtus ieņēma trešā opcija, kam šī bija debija PČ. Zviedrijas kontā tikmēr tikai viens zaudējums - noslēdzošajā spēlē pret ASV (3:4 pagarinājumā).

 

Zviedrijai būs jāmēro ceļš uz Latviju, lai aizvadītu spēli. Lidojumi vienmēr nogurdina un Latvija var pārsteigt tieši uz pretinieku noguruma fona. Spēle tomēr būs pie pilnām tribīnēm Rīgā, kā arī komanda ir uzviļņa. Izcīnīt piecas uzvaras pēc kārtas PČ nevienai izlasei nav vienkārši, taču Latvijai tas izdevās. Izlase ir noskaņojusies pārsteigt un cīnīties par medaļām. Jāpiemin, ka Latviju uz priekšu velk atbalstītāji un komandas spēle. Balcers grupu turnīru noslēdza kā 11. rezultatīvākais spēlētājs čempionātā (1+7).

 

Spēles sākums paredzēt 25. maijā (plkst. 20:20). Bukmeikeri par likumsakarīgu favorīti gan uzskata Zviedriju, izlases triumfam piešķirot koeficientu 1.46. Latvijas uzvarai tikmēr atstāts 6.44, bet neizšķirtam jeb pagarinājumam - 5.27. Komandai, kas triumfēs duelī, pusfinālā pretī stāsies Kanādas un Somijas pāra uzvarētāja.

 

Kanādai ar Somiju attiecības uz ledus nav tās draudzīgākās. Tieši pēdējos trīs čempionātos šīs izlases ir tikušās finālā, divreiz uzvarot somiem, bet vienreiz Kanādai. Šis scenārijs finālā gan šogad nebūs iespējams, vienai no hokeja elites izlasēm paliekot aiz labāko četrinieka. Cīņa būs par katru ledus centimetru. Par brīnumu, tomēr neviens no abu izlašu spēlētājiem nav starp desmit turnīra rezultatīvākajiem hokejistiem.


Kanādiešiem šis čempionāts būtu bijis praktiski teicams, ja grupu turnīra beigu daļā netiktu piedzīvots zaudējums Šveicei. Tam pa virsu, kanādieši vien otro reizi vēsturē kapitulēja arī norvēģu hokejistiem. Arī somi nav demonstrējuši stabilu sniegumu - zaudējumi ASV un Zviedrijai, bet pret Vāciju, Franciju un Austriju vien samocīti panākumi. 

 

Arī šis pāris cīņu uzsāks 25. maijā (plkst. 20:20). Bukmeikeri par nelielu favorīti uzskata mājinieci Somiju, tās uzvarai piešķirot reizinātāju 2.34. Kanādas uzvarai tikmēr atstāts 2.79, bet neizšķirtam - 4.10. Šis varētu būt principiālākais ceturtdaļfināla duelis, zinot abu izlašu kopīgo vēsturi.

 

A grupas uzvarētāja ASV tikmēr mērosies spēkiem ar Latvijas izlases uzveikto Čehiju. ASV grupu turnīrā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, kamēr čehi zaudēja Latvijai, Šveicei un Kanādai. Izlasei patlaban ir divu zaudējumu sērija, kas ne par ko labu neliecina. Amerikāņiem būs jāizmanto savs emocionālais pacēlums un čehu neveiksmes, kā arī nepārliecinātība.

 

ASV un Čehija cīņu uzsāks plkst. 16:20. Par favorīti tiek uzskatīta ASV, kuras uzvarai koeficients ir 1.93. Čehijas uzvarai tikmēr piešķirts 3.55, bet neizšķirtam - 4.36.

 

Šveici tikmēr sagaida cīņa ar Vāciju, kurai turnīrs nav bijis viegls. Pirmajās trīs cīņās bija jāspēlē pret grupas nominālajiem favorītiem. Tas rezultējās trīs zaudējumu sērijā - pret Zviedriju sausā un pret Somiju, ASV ar vienu vārtu deficītu. Turpinājumā gan četras uzvaras, no kurām divas sagrāves. Šveice tikmēr liekus komentārus neprasa - izlase piekāpās Latvijai, tomēr jau pirms čempionāta minēja, ka viņiem ir tikai viens mērķis - zelts.

 

Bukmeikeri Vācijas spēkam netic - izlases uzvarai piešķirts koeficients 5.72. Šveicei tikmēr atstāts 1.52, bet neizšķirtam - 5.07.

 

Atgādināsim, ka kādā no mājīgajiem ''SynotTip'' sporta bāriem arī Tu vari sekot līdzi visām Latvijas hokeja izlases spēlēm. Koeficienti gan laika gaitā var mainīties.

 

Reģistrējies ''synottip.lv'', iemaksā ar kodu ''uzvara'' un saņem divas 20 eiro bezriska likmes un 15% zaudējuma atmaksu līdz pat 150 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA