synottip

“VEF Rīga” un Rīgas “Zeļļi” cīnīsies par prestižo Baltijas Superkausu basketbolā

100 tūkstošus eiro vērtais Baltijas Superkauss basketbolā jau 14. un 15. septembrī tiks aizvadīts ”Arēna Rīga” telpās. Divas komandas no Latvijas un divas no Lietuvas – kura kļūs par čempioni?

Plkst. 17:00 sāksies cīņa starp Rīgas ”Zeļļi” un Paņevežas ”Lietkabelis” basketbolistiem. Rozā formās tērptie ”Zeļļi” ir Latvijas vicečempioni, kamēr ”Lietkabelis” pērn savā valstī izcīnīja bronzas godalgas. Jāpiemin, ka šai Rīgas komandai šī būs vien otrā sezona pastāvēšanas vēsturē.

”Zeļļi” paspējuši aizvadīt trīs pārbaudes spēles līdz šim. Pirmajā cīņā izbraukumā tika sagrauta Latvijsa otrās divīzijas vienība Gulbenes ”Buki” (88:65). Turpinājumā sekoja graujošs panākums pret sava līmeņa klubu ”Ogre” (105:82). Vienīgais zaudējums patlaban pret Gruzijas čempioni ”Kutaisi” (86:96). Paņevežas basketbolisti jau ir paguvuši aizvadīt divas pārbaudes spēles pret klubiem no Latvijas. ”Lietkabelis” savā laukumā sagrāva gan Kurzemes brigādi ”Ventspils” (103:63), gan arī nabadzīgo Latvijas basketbola pastarīti ”Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” (96:63).

Galvaspilsēta kluba kvalitātes ir meklējamas 3×3 olimpisko basketbolistu vidū. Komandu jau otro sezonu pārstāvēs ne vien Francis Lācis, bet arī Zigmārs Raimo. Tāpat zināms, ka drīzumā klubam pievienosies Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, noformējot olimpisko četrinieku klasiskajā basketbolā. Kapteiņa statusā joprojām ir Uģis Pinete. Nedrīkst piemirst arī jaunos talantus – Dāvidu Vīksni, Tomu Skuju un citus. Rotācijā ir vien divi leģionāri. Arī ”Lietkabelis” ir ļoti patriotiska komanda un, galvenokārt, balstās uz pašmāju spēlētājiem.

Trīs stundas vēlāk jeb plkst. 20:00 Latvijas basketbola flagmane ”VEF Rīga” samēros spēkus pret Viļņas ”Wolves” vienību. VEF ir Latvijas titulētākais basketbola klubs, kā arī pašreizējā čempione, kamēr ”Wolves” skaitās savas valsts ceturtā spēcīgākā vienība.

”Vefiņam” līdz šim ir bijusi bagātākā starpsezona no Latvijas klubiem. Sešos pārbaudes mačos izcīnīti pieci panākumi – pret vietējo ”Ventspils” (88:75), pret ”Mažeikai” no Lietuvas (86:61), ”Bakken Bears” no Dānijas (89:72), pret Viļņas ”Rytas” (91:89) un lietuviešiem ”Šiauliai” (95:93). Vienīgais zaudējums pret Zviedrijas čempioni Noršēpingas ”Dolphins” (64:78).

Pērn Viļņas klubu pārstāvēja Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars. Vienības sastāvs ir pamainījies kopš pērnās sezonas un tas, galvenokārt, sastāv no vietējiem talantiem un pāris augstas kvalitātes leģionāriem. VEF uz priekšu tikmēr velk ukraiņi – Isufs Sanons un Vjačeslavs Bobrovs. Retu reizi pārsteigt var arī kapteinis un tālmetienu speciālists Dairis Bertāns, taču liels fokuss arī uz leģionāriem – Heriju Klīriju un Geidžu Deivisu.

Abu pāru zaudētajas nākamās dienas plkst. 14:00 sāks cīņu par trešo vietu šajā turnīrā, kamēr uzvarētājas plkst. 20:00 cīnīsies par titulu. Visreālākais scenārijs ir fināls starp Latvijas blicēm un bronzas duelis starp lietuviešiem.

Dažus līdzjutējus mulsina fakts, ka sacensības tiek dēvētas par Baltijas Superkausu, taču tajās nestartē neviena komanda no Igaunijas. Tāpat sarakstā nav paši galvenie Lietuvas klubi. Sākotnēji izskanēja informācija, ka turnīrā piedalīsies Lietuvas basketbola grands un Eirolīgas dalībniece Kauņas ”Žalgiris”, taču plāni mainījušies. Tāpat arī bija gaidāms, ka Rīgā viesosies Latvijas izlases galvenā trenera Luka Banki vadītā vienība Boloņas ”Virtus”. Tā gan ir komanda no Itālijas, kas nozīmē, ka turnīrs īsti vairs neatbilstu Baltijas mērogam.

Latvijā atgriežas basketbola sezona un ar šo turnīru tā tiks svinīgi atklāta. Bukmeikeri savas prognozes vēl nav izteikuši, taču seko līdzi informācijai mūsu mājaslapā, lai būtu par visu informēt pirmais!

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošas basketbola spēles tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA