synottip

Džošua un Dubuā aizvadīs britu grandu dueli par smagsvara čempiona jostu

Jau naktī uz 22. septembri jeb svētdienu tiks iepriecināti cīņas sporta līdzjutēji. Tiks aizvadītas vairākas boksa cīņas ringā, kā arī noskaidrots jaunais IBF smagsvara čempiona jostas īpašnieks.

Cīņas nakts norisināsies prestižajā Vemblija stadionā Londonā un galvenais duelis būs starp diviem britiem, priecējot vietējo cilvēku acis. Par uzvaru cīnīsies pašreizējais čempions Daniels Dubuā un nominālais favorīts Entonijs Džošua. Paredzēts, ka abi bokseri kāps ringā ap plkst. 1:00 pēc Latvijas laika.

Dubuā ir sasniedzis 27 gadu atzīmi, bet Džošua ir 34 gadus vecs bokseris. Lai gan Džošua ir vecāks un tas par labu nāk viņa pretiniekam, viņa pusē ir auguma parametri. Dubuā ir par diviem centimetriem īsāks, kā arī Džošua spēj aizstiepties par desmit centimetriem tālāk. Šajā gadījumā gan ir maz ticams, ka iznākumu izšķirs šādi dati.

Dubuā karjeras gaitā ir izcīnījis 21 uzvaru un piedzīvojis divus zaudējumus. 20 panākumi bijuši ar nokautu, bet abās sakāvēs nācies pašam atrasties uz lāpstiņām. Džošua toties iekrājis 28 triumfus un trīs zaudējumus. 25 panākumos palīdzējis KO, bet tikai vienā no visām cīņām pats Džošua ir zaudējis ar nokautu.

Abi bokseri izceļas ar ļoti spēcīgu sitienu un gadiem ilgu dominanci. Ja Džošua karjera lēnām tuvojas beigām, tad Dubuā vēl varētu to izstiept. Lai vai kā, daudz ir atkarīgs no šīs cīņas iznākuma. Tikai likumsakarīgi, ka zaudējums jebkuriem no šiem sportistiem ne vien atņemtu daļiņu no sava ego, bet arī iesistu robu nākotnes plānos.

Džošua kontā patlaban ir aktīva četru uzvaru sērija, kamēr Dubuā ir uzvarējis pēdējos divos dueļos pēc kārtas. Abiem sportistiem ir kopīga pēdējā neveiksme, jo abus bokserus ringā uzveica Oleksandrs Usiks no Ukrainas.

Jāpiemin, ka Dubuā jūnija sākumā izcīnīja uzvaru pret Filipu Hrgoviču no Horvātijas. Pretinieks tika uzvarēts astoņos raundos, Dubuā kļūstot par IBF pagaidu čempionu. Visas pārējās smagsvaru jostas piedērēja tieši Usikam, kurš pēcāk atteicās no cīņas par titulu, ļaujot Dubuā kļūt par pilntiesīgu jostas īpašnieku. Tieši šī josta būs uz spēles Dubuā un Džošua duelī.

Par abu bokseru iespējamo draudzību nekas nav zināms, taču saprotami, ka viņi ir labi pazīstami. Gan Džošua, gan Dubuā nāk no Lielbritānijas un pirms aptuveni dekādes viņi ir bijuši sparinga partneri. Pasaule ir maza un Lielbritānija vēl mazāka. Cīņa tiks aizvadīta pie pārpildītām tribīnēm, jo visas biļetes uz gaidāmo ķīviņu jau ir izpārdotas.

Bukmeikeri sagaida drošu Džošua uzvaru, piešķirot šādai opcijai koeficientu 1.26. Dubuā panākuma iespējai toties atvēlēts reizinātājs 4.14. Boksam tik ļoti netipiskais neizšķirts novērtēts ar jaudīgu 17.77.

Dubuā gaidāmajā cīņā var nākties iztikt bez sava galvenā trenera Dona Čārlza. Ārzemju mediji vēsta, ka viņš esot saaukstējies. Boksa promotieris Frenks Vorens gan pirms vairāk kā mēneša prognozēja, ka viņa klients Dubuā uzvarēs neatkarīgi no apstākļiem. Gaidāmā cīņa solās būt aizraujoša! Kurš bokseris vakaru noslēgs ar lepni paceltu galvu?

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošas cīņas tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA