synottip

Pieci latviešu hokejisti ārzemēs, kuru sniegumam šosezon jāseko līdzi

Rudens ienākšana mūsu visu ikdienās nozīmē arī hokeja atgriešanos aprindās. Lielākā daļa no pasaulē vadošajiem čempionātiem jau ir sākušies, bet citi sāksies pavisam drīz. Piedāvājam nelielu ieskatu jeb sarakstu ar pieciem latviešu hokejistiem, kuru sniegumam šosezon jāseko līdzi katram īstam hokeja līdzjutējam.

Uzbrucējs Zemgus Girgensons jau vairāk kā dekādi spēlē hokeju otrpus okeānam Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Latvietis tieši desmit sezonas pavadīja Bufalo ”Sabres” rindās, bet starpsezonā negaidīti pievienojās Tampabejas ”Lightning” brigādei. Girgensons līdz šim ir bijis otrā plāna hokejists, neuzņemoties līdera statusu. Bufalo bija līgas apakšgala klubs, kamēr ”Lightning” ir titulēta komanda ar ambīcijām. Girgensonam sevi jaunajā vienībā būs jāpierāda un cīņa par vietu sastāvā būs grūta. Mainīsies sportista loma komandā un situācija būs krietni interesantāka. Tāpēc vien būsi interesanti vērot viņa gaitas jaunajā darba vietā.

Pie iespējas NHL ticis arī uzbrucējs Rodrigo Ābols. Šis hokejists jau iepriekš ir spēlējis ASV, taču NHL komandu nevienā oficiālā spēlē vēl nav pārstāvējis. Pērnajā sezonā Ābols spēlēja Zviedrijā, bet starpsezonā negaidīti noslēdza līgumu ar Filadelfijas ”Flyers”. Patlaban viņš nav iekļauts pamatsastāvā. Latvietim sava vieta būs jāizsit caur Amerikas hokeja līgu (AHL). Lai vai kā, viņam ir dota lieliska iespēja sevi pierādīt un piedzīvot debiju NHL.

Šī būs svarīga sezona arī Vankūveras ”Canucks” vārtsargam Artūram Šilovam. Latvietis iepriekšējā sezonā aizvadīja pāris solīdus mačus šajā vienībā, kā arī sevi teicami pieteica izslēgšanas spēlēs. Starpsezonā viņš savā ziņā kļuvis par savas vienības pirmo numuru vārtos, kas nozīmē, ka viņu darbībā varēsim redzēt krietni biežāk. Saprotami, ka tieši viņam tiks dotas svarīgas iespējas, kas jācenšas izmantot, lai karjera turpinātu attīstīties. Atgādināsim, ka šo pašu klubu pārstāv arī laukuma spēlētājs Teodors Bļugers.

Tik pat svarīgi sevi pierādīt būs Kolumbusas ”Blue Jackets” vārtu vīram Elvim Merzļikinam. Viņa pārstāvētā komanda pēdējās sezonās ir kūlusies pa NHL tabulas lejasgalu. Ik pa laikam klīst kāda jauna bauma par potenciālu Merzļikina aizmainīšanu vai pat atlaišanu. Tieši tāpēc latvietim jābūt gatavam sevi pierādīt. Viņa sniegumam sekos arī liela daļa pašmāju līdzjutēju. Pēdējās sezonas viņam nav bijušas arī individuāli sekmīgas. Turēsim īkšķus, lai sportistam izdodas to mainīt!

Ilggadējais Latvijas nacionālās vīriešu hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš turpina savu profesionālo sportista karjeru par spīti vecumam. Uzbrucējam šogad apritēja jau 36 gadi, taču izaicinājumi viņu nebaida. Arī šosezon viņš turpina pildīt kapteiņa pilnvaras Slovākijas Ekstralīgas klubā Mihalovces ”Dukla”. Pērn hokejists šī kluba rindās 47 mačos iekrāja 54 rezultativitātes punktus jeb 11 vārtu guvumus un 43 rezultatīvas piespēles. Šādā vecumā tāda statistika ir ļoti iespaidīga. Kā viņam klāsies jaunajā sezonā?

Seko līdzi informācijai mūsu mājaslapā, lai zinātu par dažādām aktualitātēm, bukmeikeru prognozēm un spēļu koeficientiem.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošus hokeja mačus tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA