synottip

Trīs NHL spēles, kuras īsts hokeja fans nedrīkst palaist garām

Otrpus okeānam ir sākusies jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona un tas nozīmē dažādas aizraujošas spēles arī līdzjutējiem. Piedāvājam sarakstu ar pāris cīņām, kuras jāredz katram īstam hokeja cienītājam.

Interesants mačs varētu būt 10. oktobra jeb ceturtdienas rītā, kad plkst. 5:00 pēc Latvijas laika pirmo regulārās sezonas cīņu kluba vēsturē aizvadīs Jūtas hokeja klubs. Vienība savā laukumā samēros spēkus pret Čikāgas ”Blackhawks”. Svarīga spēle abām komandām, jo debitanti vēlēsies savu pirmo sezonu sākt ar panākumu savu līdzjutēju priekšā, kamēr Čikāga centīsies atgriezties cīņā par ”play-off”.

Zināmākais no jaunās franšīzes hokejistiem ir 35 gadus vecais aizsargs Īans Kouls. Veterāns, kurš aizvadījis vairāk kā 800 spēles regulārās sezonas ietvaros. Hokejistam gan šī būs jau sestā komanda pēdējo piecu sezonu laikā. Pretējā frontē tikmēr valda pērnās sezonas drafta pirmā izvēle Konors Bedārds. Vien 19 gadus vecais uzbrucējs sāks savu otro profesionālo sezonu.

Bukmeikeri sagaida, ka Jūtas hokejisti tiks pie uzvaras, šādai varbūtībai piešķirot koeficientu 1.93 apmērā. Čikāgas vīru triumfam tikmēr nozīmēts 3.23, kamēr neizšķirtam jeb pagarinājumam atvēlēts 4.29.

Paralēli šai cīņai sezonu sāks divi latvieši. Tajā pašā laikā vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ”Canucks” savā laukumā uzņems Kalgari ”Flames” hokejistus. Vankūvera pērn izstājās Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā, septiņu maču trillerī atzīstot Edmontonas ”Oilers” pārākumu. Kalgari hokejisti toties izslēgšanas spēles nesasniedza.

Šilovs jaunajā sezonā varētu uzņemties pirmā vārtsarga lomu, ņemot vērā, ka sastāvā ir dažādas izmaiņas. Kluba stūrmanis Riks Tokets jau medijiem atzina, ka sezonas pirmajā duelī tieši Šilovam tiks uzticēta cietokšņa drošība. Arī Bļugers būs svarīgas lomas pildītājs, taču nav vēl skaidrs vai latvietim savainojuma dēļ nebūs jāizlaiž sezonas ievads. ”Flames” kreklā tikmēr varēs manīt Nazemu Kadri, kuram šī būs jau 16. sezona NHL.

Vankūveras uzvarai pamatlaikā bukmeikeri piešķīruši reizinātāju 1.80, bet viesiem atstāts 3.66. Papildlaikam jeb ”ničai” piešķirts 4.34.

Naktī uz 12. datumu sezonu sāks arī Tampabejas ”Lightning”, kuru šajā sezonā pārstāvēs arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Viņa pārstāvēto vienību izbraukumā sagaida cīņa pret Karolīnas ”Hurricanes”. Mača sākums plkst. 2:00 pēc Latvijas laika. Tampabeja aizvadīto sezonu noslēdza jau pirmajā ”play-off” kārtā, piecos mačos atzīstot Floridas ”Panthers” pārākumu, kas pēcāk arī izcīnīja titulu. ”Hurricanes” tikmēr otrajā raundā sešos mačos piekāpās Ņujorkas ”Rangers” vienībai.

Lai gan ”Lightning” vairs nav tik spēcīgs sastāvs kā ziedu laikos, tas joprojām liekus vārdus neprasa. Uzbrukuma līnijā ir ne vien Džeiks Gencels, bet arī Ņikita Kučerovs un citi. Teorētiski klubam pieder arī tiesības uz latviešu uzbrucēju Klāvu Veinbergu. ”Hurricanes” rotācijā tikmēr tādi vīri kā Sebastians Aho, Brents Bērnss, Džordans Stāls un citi.

Bukmeikeri sagaida ”Hurricanes” panākumu, šādai opcijai piešķirot koeficientu 2.16 apmērā. Tampabejas uzvarai atstāts reizinātājs 2.73, kamēr neizšķirtam jeb pagarinājumam atvēlēts 4.15.

Kuras NHL blices sniegumam Tu jaunajā sezonā sekosi līdzi visvairāk? Dodies uz mūsu mājaslapu un uzzini par aktualitātēm, bukmeikeru prognozēm un spēļu koeficientiem pirmais.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošus hokeja mačus tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA