synottip

Turcijas derbijs: Artūrs Žagars pret Rolandu Šmitu uz Eirolīgas skatuves

Jau 10. oktobra jeb ceturtdienas vakarā basketbola cienītājus sagaida interesants Eirolīgas duelis. Eiropas vadošā klubu basketbola čempionāta cīņa solās būt īpaši aizraujoša latviešiem.

Plkst. 20:30 gaidāms Turcijas derbijs. Savā starpā tiksies divi Stambulas klubi – ”Anadolu Efes” un ”Fenerbahnce”. Tas nozīmē, ka laukumā dosies divi latvieši, cīnoties vienam pret otru. Ja ”Anadolu Efes” kreklā varēs redzēt garo spēlētāju Rolandu Šmitu, tad pretējā pusē būs saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Abi Latvijas nacionālās vīriešu izlases pārstāvji šo sezonu sāka jaunos klubos. Interesanti, ka arī pērn abi letiņi atradās vienā valstī. Ja Šmits pārstāvēja Lietuvas klubu Kauņas ”Žalgiris”, tad Žagars uz īres tiesībām atradās Viļņas ”Wolves” rīcībā. Saspēles vadītājam gan nācās atgūties no traumas.

Abas latviešu pārstāvētās komandas aizvadījušas pa vienai Eirolīgas spēlei. ”Fenerbahnce” ar 82:71 uzveica Pirejas ”Olympiacos”, kamēr ”Anadolu Efes” ar ar 76:67 apspēlēja Luka Banki vadīto un Andreja Gražuļa pārstāvēto Boloņas ”Virtus”.

Žagaram tā bija Eirolīgas debija. Latvietis laukumā pavadīja vien nepilnas trīs minūtes, gūstot trīs punktus. Sezonas pirmajā spēlē krustenisko saišu savainojumā iedzīvojās viņa komandas biedrs Skotijs Vilbekins, kas nozīmē, ka Žagars varētu tikt pie lielākas lomas savā komandā. Šmits toties 21 minūtē iekrāja sešus punktus, trīs atlēkušās bumbas un divas pārtvertas piespēles.

Paralēli abas vienības ir sākušas arī Turcijas Superlīgas sezonu. Vicečempione ”Anadolu Efes” ar 100:59 pirmajā cīņā sagrāva ”Yalovaspor”, Šmitam iekrājot septiņus punktus, piecas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, vienu bloķētu metienu un vienu pārtvertu bumbu. Žagars tikmēr kaldināja pašreizējās čempiones uzvaru ar 97:85 pret ”Buyukcekmece”. Viņa kontā 19 punkti, četras rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas.

Skaidrs, ka latviešiem nebūs pirmo spēlētāju lomas gaidāmajā mačā, taču tas nemaina faktu, ka spēle būs interesanta. Arī rezultāta ziņā tā varētu būt sīva. Uz parketa tomēr kāps vadošās Turcijas basketbola brigādes. Bukmeikeri ar koeficientu 1.74 prognozē ”Anadolu Efes” uzvaru, kamēr ”Fenerbahce” triumfam nozīmēts 1.98.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošas basketbola spēles tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA