synottip

Čempionu līgas turpinājumā “VEF Rīga” sagaida izbraukums pret Ramatganas “Maccabi”

Eirokausu sezonu ir gatava turpināt Latvijas vadošā basketbola komanda ”VEF Rīga”. Čempionu līgā (ČL) klubu sagaida pirmā izbraukuma cīņa.

”Vefiņš” ČL sezonu sāka ar skaistu uzvaru pret Vācijā bāzēto vienību Bonnas ”Telekom Baskets” – 86:72. VEF spēja savu līdzjutēju priekšā dominēt noslēdzošajā ceturksnī, veicot izrāvienu, kas izšķīra mača likteni. Reti veiksmīga spēle izdevās kapteinim Dairim Bertānam, kurš ar 31 gūtu punktu ielika pamatus kluba panākumā. 19 punktus letiņu bilancei pievienoja leģionārs Isufs Safons.

Nākamais ČL duelis klubam jau 15. oktobrī jeb otrdien. Izbraukumā nāksies spēkoties pret Ramatganas ”Maccabi” klubu no Izraēlas. Kara stāvokļa dēļ gan pretinieki savu mājas spēli aizvadīs Čehijā, uzņemot VEF basketbolistus Opavas pilsētā.

Arī ”Maccabi” ir paguvusi aizvadīt vienu Eirokausu spēli šosezon. Tajā klubs ar 71:80 atzina Atēnu AEK pārākumu, minimāli zaudējot katrā no ceturtdaļām. Patlaban ir grūti spriest par VEF un pārējo komandu līmeni, kā arī prognozēt iznākumu. ČL likmes ir augstas un situācija krasi vair mainīties.

Baltijas mērogā ”vefiņam” šosezon svārstīgs sniegums. Aizvadītas trīs spēles izbraukumā. Pirmajā ar 88:91 tika kapitulēts Rīgas ”Zeļļi” komandai, kas pērn izcīnīja sudraba godalgas Latvijas mērogā. Pēcāk sekoja divi droši panākumi – 84:63 pret Igaunijas basketbola līderi Tallinas ”Kalev/Cramo” un 68:61 pret Latvijas basketbola pastarīti ”Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”.

”Vefiņam” būs īpaši jāuzmanās no Kendeila Makkaluma, kurš pirmajā ČL cīņā izcēlās ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Amins Stīvenss tikmēr iekrāja 18 punktus un sešas atlēkušās bumbas. Labs punktu guvējs ir arī Roberto Galinā. Ekspertu pretinieku frontē ir pietiekami daudz un skaidrs, ka Latvijas basketbola flagmanei nebūs viegli.

Aizvadītajā sezonā Ramatganas basketbolisti izcīnīja trešo vietu Izraēlas meistarsacīkstēs. Kopumā klubs ir ar senu vēsturi, jo ir radies pirms 78 gadiem. Arī šai vienībai ambīciju netrūkst.

Augstāk minētās četras komandas savā starpā aizvada divu apļu turnīru, cīnoties pret katru pretinieci gan savā laukumā, gan viesos. Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies TOP 16, kamēr otrās un trešās vietas īpašnieces turpinās cīņu ”play-in” kārtā. Galvenais ir nepalikt pēdējā pozīcijā. ”VEF Rīga” panākums pirmajā ČL mačā gan dod pamatotas cerības uz labu rezultātu.

Bukmeikeri vēl nav paguvuši publicēt koeficientus gaidāmajam duelim, taču tas varētu tapt darīts jau pavisam drīz. Nelielā favorītes statusā laukuma priekšrocību dēļ varētu būt Latvijas kluba pretiniece. Lai vai kā, seko informācijai mūsu mājaslapā, lai uzzinātu par koeficientiem, bukmeikeru prognozēm un visa veida sporta spēlēm.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošas basketbola spēles tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA