synottip

Intrigām bagātais F1 sezonas noslēgums: kurš būs čempions?

Lai gan F1 sezona tuvojas izskaņai, daudzos tematos joprojām skaidrības nav. Intrigu netrūkst un šī sezona varētu būt aizraujošāka pēdējo gadu laikā. Cīņa norisināsies dažādās frontēs, tāpēc piedāvājam rakstu, kurā ieskatīsimies sezonas izšķirošajās intrigās.

Galvenā intriga joprojām ir čempiona tituls. Šosezon paredzēti vēl septiņi etapi, taču neviens no pilotiem nevar būt simtprocentīgi pārliecināts par titulu. Līderis ar 331 punktu ir pēdējo trīs sezonu čempions Makss Verstapens no Nīderlandes, bet uz papēžiem ar 279 punktiem min Lando Noriss no Lielbritānijas. Šārls Leklērs no Monako ar 245 punktiem tikmēr ir trešais, bet Oskars Piastri ar 237 punktiem ieņem ceturto pozīciju. Tieši šie četri kungi ir galvenie favorīti uz čempiona statusu.

Verstapens sezonas ievadā bija neapturams, taču pēdējās sacīkstēs ir saskāries ar neapskaužamu situāciju. Pilots jau vairākkārt ir publiski izteicies, ka viņa spēkrats nespēj turēt līdzi konkurentiem. Verstapens nav uzvarējis nevienā no pēdējiem astoņiem posmiem. Uz pjedestāla šajā nogrieznī viņš arī kāpis vien trīs reizes, visās izcīnot otro vietu.

Pārējiem pilotiem šāds pavērsiens pavēris durvis uz titulu. Sportisti to cenšas izmantot un šķiet, ka cīņa par uzvaru kopvērtējumā būs aktuāla līdz pat sezonas pēdējam aplim. Uzdevums nav viegls, jo Verstapena pārsvars joprojām ir iespaidīgs, taču tas sarūk un vairs nav tik liels kā sezonas pirmajā pusē. Vai Nīderlandes pārstāvi piemeklēs fiasko?

Bukmeikeri gan joprojām tic Verstapena spējām izcīnīt titulu, piešķirot šādai opcijai koeficientu 1.57 apmērā. Norisa reizinātājs tikmēr ir 2.35, kamēr Leklērs iepaliek ar 34.00, bet Piastri ar 51.00.

Tāpat interesanta cīņa redzama starp britiem. Divi ”Mercedes” piloti atrodas blakus kopvērtējumā. Septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons ieņem sesto vietu, bet septītais ir Džordžs Rasels, atpaliekot par nieka 19 punktiem. Divi komandas biedri un tajā pašā laikā tautieši sacenšas, lai sezonu noslēgtu pēc iespējas augstākā pozīcijā. Lai gan no malas tas var nešķist tik svarīgi, patiesībā tas var būt izšķiroši. Visiem pilotiem ir svarīgs katrs punkts un katra pozīcija sezonas izskaņā, tāpēc arī te gaidāma cīņa bez kompromisiem.

Bukmeikeri ar koeficientu 1.57 prognozē, ka augstāk kopvērtējumā finišēs Hamiltons. Raselam tikmēr atvēlēts reizinātājs 2.25. Tas gan tāpēc, ka Hamiltons ir krietni pieredzējušāks pilots, kā arī patlaban viņam ir neliels pārsvars punktu ziņā. Arī uz pjedestāla Hamiltons kāpis biežāk pēdējā laikā.

Intriga nav izklīdusi arī konstruktora kausa ieskaitē starp komandām. ”Ferrari” un ”Red Bull Racing” patlaban savā starpā sacenšas par augstāku vietu kopvērtējumā. Ja ieskatamies tabulā, tad līdera pozīcijā patlaban ar 516 punktiem atrodas ”McLaren”. ”Red Bull Racing” ar 475 punktiem ieņem otro pozīciju, kamēr ”Ferrari” ar 441 punktu ir trešās vietas īpašniece. ”Mercedes” ar 329 punktiem tikmēr ir ceturtā, kamēr pārējās komandas nav sasniegušas pat 90 punktu robežu.

Bukmeikeri ar koeficientu 1.80 prognozē, ka augstākā vietā sezonu noslēgs ”Ferrari”. ”Red Bull Racing” komandai tikmēr atvēlēts reizinātājs 1.90. ”Ferrari” gan patlaban atpaliek no savas tiešās pretinieces par 34 punktiem.

Īpaši interesants solās būt nākamais posms. Tas norisināsies ASV pilsētā Ostinā, pulcējot pasaules ātrākos stūrmaņus jau 18. oktobrī. Piloti ir pārcēlušies otrpus okeānam, kur gaidāmi vairāki etapi pēc kārtas. Ostinas trase vienmēr ir bijusi izaicinājumiem bagāta un tas, visticamāk, šosezon nemainīsies.

Bukmeikeri par galveno favorītu uz uzvaru šajā ”Grand Prix” ar koeficientu 1.25 uzskata Norisu. Verstapens un Piastri tikmēr ar reizinātāju 1.50 dala otrā favorīta statusu. Uz papēžiem ar 1.84 min Leklērs. Karlosam Sainsam no Spānijas toties piešķirts koeficients 3.75 apmērā, kamēr Hamiltonam atvēlēts 5.45, bet Raselam – 5.85. Meksikānis Serhio Peress noslēdz favorītu astotnieku ar solīdu 11.10. Pārējo stūrmaņu koeficienti jau ir krietni iespaidīgāki.

Seko līdzi informācijai mūsu mājaslapā, lai nepalaistu garām dažādus jaunumus, kā arī bukmeikeru prognozes un sacensību koeficientus. F1 sezonas noslēgums būs karsts!

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošas motorsporta sacīkstes tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!

Sporta bonuss
BEZRISKA LIKMES UN NAUDAS ATMAKSA