synottip

Septiņi latvieši otrpus okeānam sāks jauno NHL sezonu

Tepat aiz stūra ir jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona. Otrpus okeānam tiks dots starts pasaulē spēcīgākajam hokeja čempionātam. Arī šosezon uz ledus varēs manīt vairākus latviešus.

Sezona tiks atklāta ar dueli, kurā pašreizējā čempione Floridas »Panthers» savā laukumā uzņems vienmēr nepiekāpīgo Bostonas »Bruins». Floridas hokejisti pērn izcīnīja savas franšīzes vēsturē pirmo Stenlija kausu. Vienība būs pamatīgi noskaņojusies, lai šo panākumu atkārtotu.

»Panthers» klubā ir divu latviešu pārstāvniecība. Aizsardzības līnijā ir redzams Uvis Jānis Balinskis, bet uzbrukuma frontē Sandis Vilmanis. Lai gan iepriekšējā sezonā latvieši tika pie mazas teikšanas Floridā, jaunajā sezonā tas varētu mainīties. Vilmanis pirmssezonas pārbaudes spēlē jau izcēlās ar savu pirmo vārtu guvumu.

Floridas hokejistu panākumam sezonas atklāšanas mačā bukmeikeri piešķiruši koeficientu 2.08 apmērā, kamēr viesiem no Bostonas atstāts 2.80. Papildlaika reizinātājs tikmēr ir 4.14.

Sezonas pirmajā spēļu dienā oficiāli debitēs arī līgas jaunpienācēja jeb Jūtas hokeja klubs. Vienība, kurai vēl pat nav komandas nosaukuma, pārbaudīs Čikāgas »Blackhwaks» noturību. Jāpiemin, ka Jūtas klubs ir debitanta statusā, bet jau izsaucis lielu neizpratni hokeja cienītāju vidū. Daļa nevar samierināties ar faktu, ka Jūtas klubam nav oficiāla nosaukuma, lai gan varianti bija vairāki. Tāpat izrādās, ka kluba arēnā ir vairāk kā seši tūkstoši sēdvietu no kurām pat nevar redzēt pusi no laukuma.

Čikāgas rindās spēlē jaunais un talantīgais uzbrucējs Konors Bedārds, kuram ir potenciāls ar laiku kļūt par NHL seju. Jūtas sastāvs tikmēr ir sabalansēts, taču bez labi zināmiem vārdiem.

Bukmeikeri gan  sagaida Jūtas vīru triumfu, piešķirot šādai varbūtībai koeficientu 1.80 apmērā. »Blackhawks» panākuma reizinātājs toties ir 3.27, kamēr neizšķirtam jeb pagarinājumam nozīmēts 4.54.

Intriga arī ilgtermiņa likmēs, jo pirms sezonas starta vienmēr ir grūti prognozēt jauno čempionu. Bukmeikeri par galveno favorīti uzskata Edmontonas »Oilers» ar Konoru Makdeividu priekšgalā, piešķirot šādai opcijai koeficientu 9.35. »Panthers» ar reizinātāju 11.40 ir otrā pretendente uz Stenlija kausu, bet Dalasas »Stars» ar 11.80 noslēdz kandidātu trijnieku.

Fokuss būs arī uz citiem klubiem, jo ar Balinski un Vilmani latviešu pārstāvniecība ASV nebeidzas. Ilggadējais Bufalo »Sabres» uzbrucējs Zemgus Girgensons šosezon pārstāvēs titulēto Tampabejas »Lightning» vienību. Vārtsargs Elvis Merzļikins tikmēr turpinās cīnīties Kolumbusas »Blue Jackets» rindās. Vārtu vīrs Artūrs Šilovs kopā ar uzbrucēju Teodoru Bļugeru pārstāvēs Vankūveras »Canucks», bet Rodrigo Ābols starpsezonā noslēdza līgumu ar Filadelfijas »Flyers». Vai kādam no latviešiem izdosies pacīnīties par leģendāro čempionu trofeju?

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošus hokeja mačus tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!