synottip

Pekinas »ATP 500» finālā cīnīsies Janniks Sinners un Karloss Alkarass

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā kulmināciju ir sasniedzis »ATP 500» tenisa turnīrs uz cietā seguma vīriešiem. Klāt grandiozais fināls!

Finālā raketes krustos Janniks Sinners no Itālijas un Karloss Alkarass no Spānijas. Abu sportistu ceļš līdz finālam bijis samērā vienmuļš, jo izteikti spēcīgu pretinieku nav nācies sastapt meistarsacīkšu gaitā. Finālā gan situācija mainīsies, jo tenisisti ir viens otra cienīgi.

Sinners pusfinālā divos setos uzveica Juņčaoketi Bu no Ķīnas (6:3 un 7:6). Tāds scenārijs gan nav nekas šokējošs, jo Bu ir vien 96. pasaules rakete, kamēr Sinners ir pasaules ranga līderis. Jāpiemin, ka tieši itālis pērn kļuva par Pekinas čempionu.

Alkarass tikmēr savā pēdējā cīņā divos setos apspēlēja agresorvalsts pārstāvi Daniilu Medvedevu (7:5 un 6:3). Vien 21 gadu vecajam spānim šis būs jau piektais ATP fināls šosezon. Rangā viņš pacelsies uz otro pozīciju pēc šī turnīra, pietuvojoties savam Pekinas fināla oponentam.

Sinners patlaban ir uz viļņa. Itālim ir aktīva 15 uzvaru sērija un šis būs jau viņa septītais ATP fināls šosezon. Abu tenisistu savstarpējā bilance gan ir par labu Alkarasam. Spānis triumfējis piecos no deviņām savstarpējām cīņām, uzvarot arī pēdējos divos dueļos pēc kārtas. Visbiežāk sportistu tikšanās ir noslēgušās divos vai trīs setos. Tikai divos gadījumos mača ilgums sasniedzis maksimālos piecus setus. Pēdējās piecas reizes tenisisti tikušies kādu konkrētu turnīru pusfinālos. Šis būs vien otrais gadījums, kad tenisisti dalīs vienu kortu finālā.

Sinners ir par diviem gadiem vecāks, trim kilogramiem smagāks un astoņiem centimetriem garāks par Alkarasu. Abi tenisisti gan vēl ir ļoti jauni un karjeru sākuši vienā laikā — 2018. gadā. Vienaudžus sagaida aizraujošs duelis. Šo divu sportistu mačiem ir potenciāls kļūt par sava veida jauno tenisa klasiku.

Finālcīņa jau 2. oktobra gaitā. Precīzs spēles laiks vēl nav zināms. Bukmeikeri prognozē Alkarasa uzvaru, piešķirot šādai varbūtībai koeficientu 1.71 apmērā. Sinnera panākumam tikmēr atstāts 2.16.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev var būt iespēja vērot kādu tenisa dueli.

Reģistrējies synottip.lv, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!