synottip

Šanhajā sīva cīņa starp vadošajiem tenisistiem par «ATP Masters 1000» titulu

Ķīnas lielākajā pilsētā Šanhajā turpinās prestižais »ATP Masters 1000» tenisa turnīrs uz cietā seguma. Šī sporta veida entuziastus sagaida aizraujoši mači!

Interesants duelis gaidāms 8. oktobra jeb otrdienas rītā, kad ap plkst. 7:00 pēc Latvijas laika kortu ieņems Jakubs Menšiks no Čehijas un Aleksandrs Ševčenko no Kazahstānas. Uzvarētājs sasniegs astotdaļfinālu, kamēr zaudētājam sacensības būs noslēgušās.

Abi sportisti līdz šim aizvadījuši vien divas savstarpējās spēles, abās uzvarot Menšikam. Pērn viņš uzvarēja trīs setos, bet šogad tika pie panākuma divos setos vasaras olimpisko spēļu (OS) ietvaros. Jāpiemin, ka Menšikam ir arī labāka šī kalendārā gada bilance. Ja viņš ir uzvarējis 32 no 52 cīņām, tad pretinieka kontā vien 20 panākumi 50 dueļos.

Bukmeikeri ar koeficientu 1.41 prognozē Menšika uzvaru, kamēr Ševčenko panākuma opcijai nozīmēts reizinātājs 2.94 apmērā.

Galvenie favorīti gan uz uzvaru visā turnīrā ir divi — Karloss Alkarass no Spānijas un Janniks Sinners no Itālijas. Abi tenisisti ir sasnieguši astotdaļfināla kārtu un gaida savus nākamos oponentus. Jāpiemin, ka Alkarass ar Sinneru vēl pirms pāris dienām cīnījās Pekinas »ATP 500» turnīra finālā. Alkarass savu sīkstāko pretinieku uzveica trīs setos (6:7, 6:4 un 7:6), pārtraucot Sinnera 15 uzvaru virkni, kā arī izcīnot titulu.

Tāpat savus pretiniekus drīz noskaidros leģendārais serbs Novaks Džokovičs un agresorvalsts pārstāvis Daniils Zverevs. Arī Aleksandrs Zverevs no Vācijas lūko pacīnīties par titulu. Negaidīti ātri gan šo turnīru noslēdza pasaules devītā rakete Kaspers Rūds no Norvēģijas. Savas valsts labākais tenisists divos setos piekāpās pasaules ranga 91. vietas īpašniekam Aleksandram Vukičam no Austrālijas (4:6 un 4:6), noslēdzot sacīkstes jau otrajā raundā.

Laikapstākļu dēļ Šanhajā mainās plāni un izspēles kārtība, jo lietus dēļ var norisināties tikai tās cīņas, kas paredzētas galvenajā stadionā zem uzvelkamā jumta. Tas gan būtiskas problēmas cīņā par titulu neradīs. Var mainīties vienīgi spēļu laiki.

Šanhajā ik gadu norisinās »Rolex» kompānijas vārdā sauktais turnīrs. Pērn tajā uzvaras laurus negaidīti plūca polis Huberts Hurkačs, finālā apspēlējot Sebastjanu Kordu no ASV. Turnīrs ir īpašs ar iespaidīgajām naudas balvām, kā arī sulīgajiem ranga punktiem. Kurš no dalībniekiem šoreiz varēs noslēgt turnīru ar paceltu galvu?

Seko līdzi informācijai mūsu mājaslapā, lai uzzinātu par dažādām aktualitātēm, bukmeikeru prognozēm, kā arī gaidāmo dueļu koeficientiem. Cīņa par Šanhajas titulu solās būt karsta!

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev var būt iespēja vērot kādu tenisa dueli.

Reģistrējies synottip.lv, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!