synottip

Vietējais derbijs, latvieši ārzemēs un citi aizraujoši basketbola mači drīzumā

Jaunā klubu basketbola sezona ir sākusies visā Eiropā un tā uzņem apgriezienus. Priekšā ir vairāki aizraujoši dueļi dažādos turnīros, kas priecēs arī līdzjutējus no Latvijas. Šīs cīņas nevar palaist garām neviens cilvēks, kam basketbols ir tuvs.

Ceturtdien jeb 17. oktobrī mājas spēli aizvadīs titulētā Spānijas blice Madrides »Real». Uz Eirolīgas skatuves izaicinājumu klubam metīs pašreizējā čempione Atēnu »Panathinaikos» no Grieķijas. Pērnās sezonas finālā Atēnu klubs triumfēja ar rezultātu 95:80. »Real» ir spēlējusi finālā pēdējos trīs gadus pēc kārtas, taču uzvarējusi ir tikai vienu reizi. Saprotami, ka iepriekšējās sezonas noslēgums bija pārsteigumiem bagāts un Madrides vīri būs noskaņojušies revanšam.

»Panathinaikos» kontā patlaban trīs aizvadītas spēles, kurās izcīnīti divi panākumi un piedzīvots viens zaudējums. Arī »Real» aizvadījusi trīs cīņas, taču tikusi tikai pie vienas uzvaras, divas reizes zaudējot. Ja »Panathinaikos» ieņem trešo vietu turnīra tabulā, tad »Real» ir vien 12. pozīcijā starp 18 vienībām.

Šis varētu būt »Real» kluba viens no pēdējo gadu vājākajiem sastāviem. Zināmākie vīri ierindā ir garā gala spēlētāji Usmans Garuba un Seržs Ibaka, kā arī uzbrucējs Mario Hezoņa. Čempionu sastāvs tikmēr liekus vārdus neprasa. Aizsardzībā labi zināmais Kendriks Nans ar iespaidīgu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredzi, bet uzbrukumā Huančo Ernagomess un Džedi Osmans. Centra pozīcijā tikmēr grieķu frīka Jaņņa Adetokunbo brālis Kostass Adetokunbo.

Bukmeikeri sagaida »Real» uzvaru, piešķirot šādai varbūtībai koeficientu 1.67 apmērā. »Panathinaikos» vīriem tikmēr atvēlēts 2.17. Skaidrs, ka cīņa būs interesanta un sīva, bet pie panākuma varēs tikt tikai viena no komandām, pabojājot otras vienības statistiku. Kura vienība gavilēs?

18.oktobra vakarā cīņā metīsies arī mūsu pašu Rolands Šmits un viņa pārstāvētā Stambulas »Anadolu Efes» vienība no Turcijas. Prestižās Eirolīgas ietvaros klubu sagaida duelis savā laukumā pret Pirejas »Olympiacos» no Grieķijas. Cīņa plkst. 20:30 pēc Latvijas laika. Savstarpējā bilance abām komandām diezgan līdzvērtīga — »Olympiacos» uzvarējusi 22 savstarpējās cīņās, kamēr »Anadolu Efes» kontā 21 panākums.

Pirejas klubs iekrājis divas uzvaras un vienu zaudējumu, ieņemot ceturto vietu turnīra tabulā. »Anadolu Efes» ar uzvaru un divām sakāvēm tikmēr ieņem desmito pozīciju. Abas vienības sezonas sākušas ar viduvēju sniegumu un nu lūko notikumus pagriezt sev par labu.

»Anadolu Efes» frontē skaļākais spēlētājs ir aizsargs Šeins Larkins. »Olympiacos» rindās tikmēr divi ļoti labi zināmi uzbrucēji — trejaču eksperts Evans Fornjē un Saša Vezenkovs, kurš 2022./2023. gada sezonā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Bukmeikeri ar koeficientu 1.74 par favorīti uzskata viešņu »Olympiacos». Latviešu spēlētāja pārstāvētās komandas uzvaras reizinātājs tikmēr ir 2.02. Vai Šmitam izdosies palīdzēt savai vienībai pārvarēt pastarītes statusu šajā cīņā?

Vēl dienu vēlāk jeb 19. datuma vakarpusē (plkst. 17:00) gaidāms arī aizraujošs vietējā basketbola duelis. Latvijas — Igaunijas apvienotās basketbola līgas ietvaros »Ogre» mērosies spēkiem ar Igaunijas basketbola flagmani Tallinas »Kalev/Cramo». Ogrēniešiem būs sava laukuma priekšrocības, kas paver iespējas aizķerties pret šo komandu.

»Ogre» starpsezonā tikusi pie vairākiem labiem papildinājumiem. Garajā galā atgūts Guntis Sīpoliņš, kā arī piesaistīts Kārlis Žunda. Ierindā joprojām tālmetienu speciālists Kārlis Apsītis, kā arī ilggadējais līderis Kristaps Dārgais. Tāpat iegūts leģionārs Mailzs Razniks, kurš pirmajos mačos ir lieliski sevi apliecinājis. Talantu šai vienībai netrūkst un nebūs nekāds brīnums, ja ogrēnieši šosezon cīnīsies par medaļām.

Tallinas vienības līderis tikmēr ir Severi Kaukiainens. Viņam līdzi tur arī Kaspers Sūrorgs. Ierindā arī viens latvietis — Anrijs Miška. Arī viņš uzrāda konkurētspējīgu statistiku un dara visu, lai savai komandai palīdzētu uzvarēt.

Sezonas ievadā abas komandas demonstrējušas kvalitatīvu sniegumu, uzvarot vairāk, nekā zaudējot. Bukmeikeri savas prognozes gan vēl nav izteikuši, taču tas varētu tapt darīts pavisam drīz. Seko līdzi informācijai mūsu mājaslapā, lai zinātu par aktualitātēm, bukmeikeru prognozēm un citiem jaunumiem pirmais.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošus hokeja mačus tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!