synottip

Latviešu duelis Ekstralīgā: Daugaviņš, Kulda un Krastenbergs pret Mitenu

Slovākijas Ekstralīga ir viens no vadošajiem klubu hokeja čempionātiem visā Eiropā. Arī latviešu pārstāvniecība tur ir labi jūtama. Letiņus jau 18. oktobra vakarā (plkst. 18:30 pēc Latvijas laika) priecēs aizraujošs duelis uz ledus jeb latviešu derbijs.

Mihalovces »Dukla» izbraukumā samēros spēkus pret Spišska Nova Vesa hokeja klubu. Abās frontēs varēs redzēt kādu latviešu vīru. Mihalovcē bāzēto hokeja klubu šosezon pārstāv trīs latvieši. Tieši Latvijas nacionālās izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš patlaban ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Viņam asistē arī rezultatīvais uzbrucējs Renārs Krastenbergs, bet pavisam nesen tika piesaistīts pieredzējušias pašmāju aizsargs Artūrs Kulda.

Šāds precedents starptautiskos turnīros ir ļoti rets. Trīs latvieši vienā Eiropas klubā un, iespējams, pat vienā virknējumā. Notikumu vēl interesantāku padara fakts, ka pretējā pusē vārtus, visticamāk, sargās kluba pirmais numurs Mareks Mitens. Tieši viņš ir primārais vārtu vīrs Špisska Nova Vesa pilsētas komandā.

Paralēli Slovākijas Ekstralīga spēlē vēl trīs latvieši. Labi zināmo Bratislavas »Slovan» brigādi pārstāv Haralds Egle, kamēr Kristofers Bindulis pārcēlies no »Dukla» uz »Zvolen». Markuss Komuls toties spēlē pastarītes »Nove Zamky» rindās.

»Dukla» desmit spēlēs ir tikusi pie 21 punkta, ieņemot piekto vietu starp 12 vienībām. Mitena vienība tikmēr ar 23 punktiem tik pat cīņās ir čempionāta līdere. Slovākijas meistarsacīkstes gan patlaban ir ļoti līdzvērtīgas — pirmo no sestās vietas šķir vien seši punkti. Katra no pirmo piecu vietu īpašniecēm ir tikusi pie četrām uzvarām pēdējo piecu spēļu nogrieznī.

Bukmeikeri ar koeficientu 1.92 prognozē mājinieku panākumu, Mihalovces vienības uzvaras opcijai atstājot reizinātāju 3.14 apmērā. Neizšķirtam jeb pagarinājumam toties atvēlēts 4.53.

Arī iepriekš minētā »Slovan» paralēli aizvadīs cīņu viesos. Egles pārstāvētajai komandai pretī stāsies Slovākijas otrās lielākās pilsētas Košices vienība. Abas vienības ir tiešās pretinieces turnīra tabulā un tas vien liecina, ka hokeja entuziastus sagaida aizraujošs duelis.

Bukmeikeri šajā duelī ar koeficientu 1.95 prognozē Košices vīru uzvaru pamatlaikā, »Slovan» kungu panākumam atstājot reizinātāju 3.08. Neizšķirts jeb papildlaiks tikmēr atzīmēts ar 4.51.

Tajā pašā vakarā uz ledus kāps arī Binduļa pārstāvētā »Zvolen». Šo vienību plkst. 19:00 sagaida duelis savu līdzjutēju priekšā pret turnīra tabulas kaimiņieni »Zilina». Abas vienības atrodas turnīra tabulas lejasgalā, cīnoties par vietu astotdaļfinālā. Abi klubi pēdējos piecos mačos iekrājuši vien divus panākumus.

Bukmeikeri »Zvolen» panākuma opcijai piešķīruši koeficientu 1.65 apmērā. »Zilina» triumfa varbūtība novērtēta ar 4.12, kamēr »ničai» nozīmēts 4.73.

Latvieši ir pārņēmuši šo čempionātu un tā vien šķiet, ka mūsu pārstāvju dominance turpināsies. Kā klāsies letiņiem Slovākijā? Seko līdzi informācijai mūsu mājaslapā, lai zinātu par aktualitātēm, spēļu koeficientiem, bukmeikeru prognozēm un citām aktualitātēm.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošus hokeja mačus tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!