synottip

Tiks atklāta NBA sezona: »Celtics» pret »Knicks» un »Lakers» pret »Timberwolves»

Jau naktī uz 23. oktobri jeb trešdienu tiks svinīgi atklāta ilgi gaidītā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona. Otrpus okeānam tiks dots starts prestižākajam klubu basketbola turnīram, kurā startēs arī vismaz viens latvietis.

Sezona tiks atklāta plkst. 2:30 pēc Latvijas laika, kad pašreizējā čempione Bostonas »Celtics» savā laukumā pārbaudīs Ņujorkas »Knicks» jauno sastāva komplektāciju. Iepriekšējā sezonā »Celtics» finišēja pirmajā vietā Austrumu konferencē, »Knicks» vīriem izcīnot vicelīderu godu. Visiem labi zināms, ka Bostona tika līdz pat finālam, kurā piecos mačos apbēdināja ne vien Luku Dončiču un Kairiju Ērvingu, bet arī visu Dalasas »Mavericks» franšīzi. »Knicks» tikmēr negaidīti paklupa otrajā raundā, septiņu cīņu trillerī apstājoties pie Indianas »Pacers» izaicinājuma.

 

»Knicks» starpsezonas ievadā no Bruklinas »Nets» ieguva uzbrucēju Mikalu Bridžesu. Starpsezonas beigās vienība parūpējās par vēl vienu pārsteigumu, krasi mainot savu sastāvu. Uz Minesotas »Timberwolves» tika nosūtīts Džūliuss Rendls un Donte Divičenzo, bet pretī tika saņemts kluba ilggadējais centrs Karls-Entonijs Taunss. Groza bumbas cienītājus šis maiņas darījums pārsteidza, jo nešķita, ka kādai no šīm komandām šāda maiņa ir izdevīga.

Bostonā toties izmaiņu maz. Kluba vadība ir lieliski pastrādājusi, noturot čempionu kodolu. Ierindā būs finālsērija vērtīgākais spēlētājs Džeilens Brauns, nominālā pirmā vijole Džeisons Teitums, latviešu tornis Kristaps Porziņģis, veterāns Als Horfords, kā arī Drū Holidejs, Deriks Vaits un citi augsta kalibra spēlētāji. Vājo vietu šai komandai praktiski nav un griesti ir tituls. Izšķirt visu var noskaņošanās jaunajai sezonai. Galveno uzdevumu šī franšīze jau paveica pērn, kad izcīnīja Lerija O’Braiena trofeju. Bieži vien čempioni nākamajā sezonā ir pasīvāki, zaudējot stimulu. Kā būs ar »ķeltiem»?

Bukmeikeri ar koeficientu 1.49 par favorīti atklāšanas spēlē uzskata Bostonu, »Knicks» panākuma iespējai atstājot reizinātāju 2.83 apmērā.

Sezonas atklāšanas dienas otrā un pēdējā cīņā tikmēr Losandželosas »Lakers» uzņems iepriekš minēto »Timberwolves» blici. Mača sākums plkst. 5:00 pēc Latvijas laika. »Timberwolves» pērn izcīnīja trešo pozīciju Rietumos, kamēr »Lakers» bija vien astotā labākā komanda šajā konferencē. Minesota aizcīnījās līdz konferences finālam. Lai gan komanda bija izteikta favorīte uz vietu finālā, piecos mačos tika negaidīti atzīts »Mavericks» pārākums. »Lakers» tikmēr izkrita jau pirmajā kārtā, piecās spēlēs kapitulējot Denveras »Nuggets» kungiem.

»Lakers» kluba vasara bija īpatnēja. Lai gan sava veida papildinājumi ir, patlaban ir grūti spriest par to, cik daudz tie dos. Caur draftu tika iegūts karaļa Lebrona Džeimsa dēls Bronijs Džeimss, kā arī Daltons Knehts. Galvenā trenera korpusā Dārvinu Hemu toties nomainīja Džeidžejs Rediks. Viņam ir ilggadēja spēlētāja pieredze NBA, taču pēc karjeras beigām viņš pievērsās analītiķa amatam. Kluba viceprezidents un ģenerālmenedžeris Robs Pelinka viņā saskatīja trenera kvalitātes, dodot viņam līgumu uz četrām sezonām, lai gan iepriekšējas pieredzes šādā postenī viņam nav.

Par izmaiņām »Timberwolves» frontē jau minējām augstāk. Rendls un Divičenzo centīsies palīdzēt Entonijam Edvardsam un Rūdijam Gobēram cīņā par ilgi kāroto titulu. Starpsezonā gan tika pazaudēts Kails Andersons, kurš pievienojās titulētajai Goldensteitas »Warriors» brigādei.

Bukmeikeri ar koeficientu 1.87 prognozē Minesotas panākumu, atstājot »Lakers» basketbolistu uzvarai reizinātāju 2.07.

Ilgtermiņā bukmeikeri joprojām ir pārliecināti par »Celtics» iespējām izcīnīt titulu, šādai varbūtībai piešķirot koeficientu 4.10 apmērā. Uz papēžiem ar apaļu 8.00 min jaunā un ambiciozā Oklahomsitijas »Thunder», kamēr trešā ar 8.95 ir iepriekš minētā »Knicks». Ceturtā favorīte ar 9.95 ir Filadelfijas »76ers», kas starpsezonā piesaistītīja veterānu Polu Džordžu, bet pretendentu piecinieku ar 10.50 noslēdz »Nuggets» ar serbu superzvaigzni Nikolu Jokiču priekšgalā.

Jaunā sezona solās būt aizraujoša. Gan komandām, gan spēlētājiem starpsezonā radušās jaunas ambīcijas. Par kuru vienību Tu turēsi īkšķus? Seko līdzi informācijai mūsu mājaslapā, lai zinātu informāciju par spēlēm, bukmeikeru prognozēm, maču koeficientiem un vēl.

Informējam, ka arī kādā no mājīgajiem ”SynotTip” sporta bāriem Tev ir iespēja vērot aizraujošus hokeja mačus tiešraidēs.

Reģistrējies ”synottip.lv”, veic iemaksu ar kodu ”sports30” un saņem trīs bezriska likmes 10 eiro vērtībā, kā arī 10% zaudējuma atmaksu līdz pat 100 eiro!